8 czerwca 2019 roku odbył się pokaz kulinarny live cooking w Galerii Echo w Kielcach.

Event Kulinarny przygoptowany został pod okiem szefów kuchni Smak Na Tak wraz ze wsparciem Doradców Kulinarnych firmy Bonduelle, Unilever Food Solutions, Aviko oraz Iglotex.


Mistrzowie kuchni Restauracji Smak Na Tak (Mariusz Różański, Paweł Krzywda, Sergiusz Kowalik), oraz doradcy kulinarni (Michał Góra, Marcin Świder, Sebastian Biskupski) na żywo poprowadzili pokazy kulinarne oraz warsztaty dla dzieci. Przyrządzili swoje popisowe dania i zdradzili wiele tajników sztuki kulinarnej. 

Zgromadzeni goście wydarzenia,  mogli spróbować potraw przyrządzonych przez mistrzów kulinarnych. 


Partnerami wydarzenia byli: Bonduelle, Unilever Food Solutions, Coca Cola, Aviko, Smak na tak, Iglotex, Restaurator, Citromar, Alex S.

Dzień dziecka we Wrocławiu uczciliśmy wraz z Hospicjum Dzieci Dolnego Śląska serwując pyszny poczestunek na pikniku. Bardzo nam miło, że mogliśmy uprzyjemnić dzieciom ten dzień. 

Tegoroczny Dzień Wagarowicza spędziliśmy w szkole podstawowej nr 39 w Kielcach. Klasy bardzo licznie zgłosiły się do udziału w I edycji konkursu kulinarnego MASTER CHEF – WIOSNA NA TALERZU. Uczniowie mogli w ten sposób udoskonalić swoje kulinarne umiejętności, promować styl zdrowego odżywiania się, ale przede wszystkim zachwycić jury niezwykłym talentem! Organizacja stanowiska pracy oraz przygotowanie wiosennych przysmaków przebiegały w atmosferze zdyscyplinowania pod czujnym okiem Wychowawców i Nauczycieli.

Cieszymy się, że po raz kolejny nasz Festiwal Pierogów odwiedziło tylu smakoszy tego tradycyjnego dania. Zaserwowaliśmy oryginalne zarówno słodkie jak i wytrawne smaki.

Nasi szefowie kuchni oraz kucharze po raz kolejny uczestniczyli w szkoleniu, podczas, którego szlifowali swoje umiejętności. 

W środę, 6 lutego, w Hotelu Kongresowym w Kielcach odbyła się druga edycja Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego "Junior Culinary Cap".
Zorganizowała ją Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Ośmiu adeptów sztuki kulinarnej tworzyło dania z łososia, soczewicy i pasty bazyliowej.

11 marca 2017 roku nasza restauracja z Gdyni zadebiutowała w porannym programie Dzień Dobry TVN.
Tematem reportażu było marnotrawstwo żywności i sposoby walki z nim.
Nasza wieczorna promocja – Ostatnia godzina -40% została przedstawiona jako pozytywny przykład walki z marnotrawieniem jedzenia.

W naszej kolejnej edycji Festiwalu Smaków zaprosiliśmy Gości na przepyszne makarony. Od 24 do 26 lutego serwowaliśmy między innymi: ravioli, cannelonni ze szpinakiem , serem pleśniowym oraz z białym winem - makaron w intensywnym sosie pesto rosso na bazie oliwy z pieczonym filetem z suszonym pomidorem, czosnkiem i z bazylią, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, penne w sosie pomidorowo-paprykowym z kurczakiem, pappardelle w sosie śmietanowo-kurkowym na białym winie, świderki czekoladowe z karmelizowaną gruszką w sosie toffi z orzechem włoskim, świderki z musem truskawkowym, miętą migdałami i suszoną żurawiną, lasagne szpinakowo-bolonesse łazanki z mięsem i kapustą, pennette carbonara, farfalle funghi, penne spinaci, garganelli z pomidorami, pappardele maltagliate, conchiglie puttanesca z grzybami, gnocchi pesto z suszonych pomidorów z pomidorkami cherry , orecchiette boscaiola, lasagne fusilli tricolore z pomidorami, farfalle z pulpą pomidorową, pennette salmo , spaghetti z mulami na białym winie. Dziękujemy wszystkim, którzy w tym czasie odwiedzili nasze restauracje i zapraszamy wszystkich na kolejną edycję festiwalu.

Zobacz nasze festiwalowe dania!

14 lutego 2017 wszystkich zakochanych ( i nie tylko) zaprosiliśmy na specjalne Walentynkowe menu do Smak na Tak. A wybranych, którzy zechcieli wziąć udział w naszym walentynkowym konkursie przyszykowaliśmy niespodziankę w postaci Specjalnego Walentynkowego Wieczoru.
Zobacz nasze Walentynkowe dania.

Zakończył się pierwszy Festiwal Smaków pod hasłem Pierogi, podczas którego w naszych restauracjach zaprezentowaliśmy prawie 50 różnych pierogowych smaków. Nasi Goście mogli spróbować między innymi:
niemieckich piwnych pierogów mięsno-szpinakowych, pierogów z wiśniami gorzką czekoladą chili w cieście śmietanowym, włoskich calzone z kaszą jaglaną białym serem i kalafiorem, pierogów ze smażonym dorszem i włoską kapustą,
wiejskich pierogów podsmażanych z kaszą gryczaną wędzonym boczkiem twarogiem i orzeźwiająca miętą, smażonych pierogów z dynią i parmezanem, japońskich pierogów yaki Gyoza z kapustą pekińską i mięsem, pierogów z jagodami i twarożkiem waniliowym w cieście śmietanowym, Hiszpańskie empanadas drożdżowe z tuńczykiem i warzywami, pierogów z dynią, pierogów z kaszanką, pierogów szpinakowych z fetą i sosem ziołowym, pierogów czekoladowych z nutellą i malinami, pierogów z łososiem itd. Wszystkim, którzy odwiedzili nasz festiwal serdecznie dziękujemy, a wszystkich zapraszamy na kolejne edycje oraz do naszej galerii fotografii.

Zapraszamy na Pierwszy Festiwal Smaków, którego tematem przewodnim będą Pierogi. W dniach 20-22 stycznia w naszych restauracjach w Centrum Riviera w Gdyni, Galeria Echo w Kielcach, Pasaż Grunwaldzki we Wrocławiu, Galeria Metropolia w Gdańsku oraz w Galeria Olimpia w Bełchatowie będziecie mieli możliwość spróbować całej gamy pierogowych smaków. Bedą zarówno pierogi ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami, z kaszą gryczaną i cebulką, z fasolą, kukurydzą i boczkiem, pieczone drożdżowe, na słodko z twarogiem i żurawiną czy z owocami, ale też wiele, wiele innych :) Nasi Szefowie Kuchni wyczarują dla Was zupełnie nowe smaki.

Już dziś zaplanuj Pierogową Ucztę w Smak na Tak.

Dla naszych Małych Gości przygotowaliśmy specjalne niedzielne menu. Nasze propozycje obejmują różnorodne dania: od słodkich naleśników, poprzez mięsne pulpeciki, a nawet smaczne burgery. Każdy Mały Smakosz wybierze coś dla siebie.

Zapraszamy zarówno niejadków, jak i tych z ogromnym apetytem. Zapraszamy na nasze Rodzinne Niedziele z menu dla Małych Smakoszy.

Nasz piąty lokal został właśnie otwarty. Po raz kolejny mamy możliwość zaproponować naszym gościom zdrową polską kuchnię tym razem w Gdańsku. Serdecznie zapraszamy na smaczne i świeże dania do Galerii Metropolia w Gdańsku (poziom +1).

Pod koniec października planujemy nowe otwarcie w Gdańsku w Galerii Metropolia. To już nasz drugi punkt w Trójmieście.

Nasze menu podlega ciągłym zmianom, oprócz dań tradycyjnych, ciągle proponujemy naszym Gościom nowe smaki. Czasem są to podróże kulinarne w inne zakątki świata, czasem odkrywamy smaki najbliższego regionu. Lubimy różnorodność.

 

Od 9 lipca 2016 naszych dań możesz spróbować w pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu. Świeże sałatki, obiady “jak u mamy” i przepyszne “babcine” pierogi robione na oczach naszych Gości. Zapraszamy.

Emocje Euro 2016 udzieliły się także nam. W dniach meczów Naszej Reprezentacji proponujemy naszym gościom biało-czerwone dania. Mamy nadzieję, że także w dzień finałowego meczu będziemy mogli nadal kibicować Naszym:)

Miło nam poinformować, że działa już kolejna nasza restauracja SMAK na TAK w Galerii Olimpia w Bełchatowie. Szczególnie zapraszamy całe rodziny na zdrowe i urozmaicone obiady. Będąc u nas koniecznie zapytaj o Kartę Stałego Klienta.

 

Wkrótce w kolejnych miastach będziecie mogli odwiedzić nasze restauracje. Już w lipcu rozpocznie działalność restauracja SMAK na TAK we Wrocławiu. Naszej kuchni będzie można spróbować w Pasażu Grunwaldzkim przy Placu Grunwaldzkim 22.
A po wakacjach zapraszamy także do Gdańska do Galerii Metropolia przy ulicy Kilińskiego 1-5.

Nasze standardy

  • Prosto

    W naszych restauracjach sam
    skomponujesz sobie posiłek
    w prostych trzech krokach
    "Weź talerz i nałóż"
    "Zważ i zapłać"
    "Zjedz ze smakiem"

  • Zdrowo

    Wspieramy zdrowy i aktywny
    tryb życia. Gotujemy
    z wykorzystaniem pary,
    naturalnych przypraw,
    z uwzględnieniem
    sezonowości produktów.

  • Rodzinnie

    Świeżo, smacznie, pachnąco,
    różnorodnie, czyli dla każdego
    coś pysznego. Dbamy, aby nasze
    menu smakowało
    zarówno starszym jak i młodszym.
    Było idealne na rodzinne obiady.

Nasze promocje