11 marca 2017 roku nasza restauracja z Gdyni zadebiutowała w porannym programie Dzień Dobry TVN.
Tematem reportażu było marnotrawstwo żywności i sposoby walki z nim.
Nasza wieczorna promocja – Ostatnia godzina -40% została przedstawiona jako pozytywny przykład walki z marnotrawieniem jedzenia.

W naszej kolejnej edycji Festiwalu Smaków zaprosiliśmy Gości na przepyszne makarony. Od 24 do 26 lutego serwowaliśmy między innymi: ravioli, cannelonni ze szpinakiem , serem pleśniowym oraz z białym winem - makaron w intensywnym sosie pesto rosso na bazie oliwy z pieczonym filetem z suszonym pomidorem, czosnkiem i z bazylią, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, penne w sosie pomidorowo-paprykowym z kurczakiem, pappardelle w sosie śmietanowo-kurkowym na białym winie, świderki czekoladowe z karmelizowaną gruszką w sosie toffi z orzechem włoskim, świderki z musem truskawkowym, miętą migdałami i suszoną żurawiną, lasagne szpinakowo-bolonesse łazanki z mięsem i kapustą, pennette carbonara, farfalle funghi, penne spinaci, garganelli z pomidorami, pappardele maltagliate, conchiglie puttanesca z grzybami, gnocchi pesto z suszonych pomidorów z pomidorkami cherry , orecchiette boscaiola, lasagne fusilli tricolore z pomidorami, farfalle z pulpą pomidorową, pennette salmo , spaghetti z mulami na białym winie. Dziękujemy wszystkim, którzy w tym czasie odwiedzili nasze restauracje i zapraszamy wszystkich na kolejną edycję festiwalu.

Zobacz nasze festiwalowe dania!

14 lutego 2017 wszystkich zakochanych ( i nie tylko) zaprosiliśmy na specjalne Walentynkowe menu do Smak na Tak. A wybranych, którzy zechcieli wziąć udział w naszym walentynkowym konkursie przyszykowaliśmy niespodziankę w postaci Specjalnego Walentynkowego Wieczoru.
Zobacz nasze Walentynkowe dania.

Zakończył się pierwszy Festiwal Smaków pod hasłem Pierogi, podczas którego w naszych restauracjach zaprezentowaliśmy prawie 50 różnych pierogowych smaków. Nasi Goście mogli spróbować między innymi:
niemieckich piwnych pierogów mięsno-szpinakowych, pierogów z wiśniami gorzką czekoladą chili w cieście śmietanowym, włoskich calzone z kaszą jaglaną białym serem i kalafiorem, pierogów ze smażonym dorszem i włoską kapustą,
wiejskich pierogów podsmażanych z kaszą gryczaną wędzonym boczkiem twarogiem i orzeźwiająca miętą, smażonych pierogów z dynią i parmezanem, japońskich pierogów yaki Gyoza z kapustą pekińską i mięsem, pierogów z jagodami i twarożkiem waniliowym w cieście śmietanowym, Hiszpańskie empanadas drożdżowe z tuńczykiem i warzywami, pierogów z dynią, pierogów z kaszanką, pierogów szpinakowych z fetą i sosem ziołowym, pierogów czekoladowych z nutellą i malinami, pierogów z łososiem itd. Wszystkim, którzy odwiedzili nasz festiwal serdecznie dziękujemy, a wszystkich zapraszamy na kolejne edycje oraz do naszej galerii fotografii.

Zapraszamy na Pierwszy Festiwal Smaków, którego tematem przewodnim będą Pierogi. W dniach 20-22 stycznia w naszych restauracjach w Centrum Riviera w Gdyni, Galeria Echo w Kielcach, Pasaż Grunwaldzki we Wrocławiu, Galeria Metropolia w Gdańsku oraz w Galeria Olimpia w Bełchatowie będziecie mieli możliwość spróbować całej gamy pierogowych smaków. Bedą zarówno pierogi ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami, z kaszą gryczaną i cebulką, z fasolą, kukurydzą i boczkiem, pieczone drożdżowe, na słodko z twarogiem i żurawiną czy z owocami, ale też wiele, wiele innych :) Nasi Szefowie Kuchni wyczarują dla Was zupełnie nowe smaki.

Już dziś zaplanuj Pierogową Ucztę w Smak na Tak.

Dla naszych Małych Gości przygotowaliśmy specjalne niedzielne menu. Nasze propozycje obejmują różnorodne dania: od słodkich naleśników, poprzez mięsne pulpeciki, a nawet smaczne burgery. Każdy Mały Smakosz wybierze coś dla siebie.

Zapraszamy zarówno niejadków, jak i tych z ogromnym apetytem. Zapraszamy na nasze Rodzinne Niedziele z menu dla Małych Smakoszy.

Nasz piąty lokal został właśnie otwarty. Po raz kolejny mamy możliwość zaproponować naszym gościom zdrową polską kuchnię tym razem w Gdańsku. Serdecznie zapraszamy na smaczne i świeże dania do Galerii Metropolia w Gdańsku (poziom +1).

Pod koniec października planujemy nowe otwarcie w Gdańsku w Galerii Metropolia. To już nasz drugi punkt w Trójmieście.

Nasze menu podlega ciągłym zmianom, oprócz dań tradycyjnych, ciągle proponujemy naszym Gościom nowe smaki. Czasem są to podróże kulinarne w inne zakątki świata, czasem odkrywamy smaki najbliższego regionu. Lubimy różnorodność.

 

Od 9 lipca 2016 naszych dań możesz spróbować w pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu. Świeże sałatki, obiady “jak u mamy” i przepyszne “babcine” pierogi robione na oczach naszych Gości. Zapraszamy.

Emocje Euro 2016 udzieliły się także nam. W dniach meczów Naszej Reprezentacji proponujemy naszym gościom biało-czerwone dania. Mamy nadzieję, że także w dzień finałowego meczu będziemy mogli nadal kibicować Naszym:)

Miło nam poinformować, że działa już kolejna nasza restauracja SMAK na TAK w Galerii Olimpia w Bełchatowie. Szczególnie zapraszamy całe rodziny na zdrowe i urozmaicone obiady. Będąc u nas koniecznie zapytaj o Kartę Stałego Klienta.

 

Wkrótce w kolejnych miastach będziecie mogli odwiedzić nasze restauracje. Już w lipcu rozpocznie działalność restauracja SMAK na TAK we Wrocławiu. Naszej kuchni będzie można spróbować w Pasażu Grunwaldzkim przy Placu Grunwaldzkim 22.
A po wakacjach zapraszamy także do Gdańska do Galerii Metropolia przy ulicy Kilińskiego 1-5.

Nasze standardy

  • Prosto

    W naszych restauracjach sam
    skomponujesz sobie posiłek
    w prostych trzech krokach
    "Weź talerz i nałóż"
    "Zważ i zapłać"
    "Zjedz ze smakiem"

  • Zdrowo

    Wspieramy zdrowy i aktywny
    tryb życia. Gotujemy
    z wykorzystaniem pary,
    naturalnych przypraw,
    z uwzględnieniem
    sezonowości produktów.

  • Rodzinnie

    Świeżo, smacznie, pachnąco,
    różnorodnie, czyli dla każdego
    coś pysznego. Dbamy, aby nasze
    menu smakowało
    zarówno starszym jak i młodszym.
    Było idealne na rodzinne obiady.

Nasze promocje